Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Fırında Kabak Turtası Tarifi

28.03.2019 Perşembe 13:23   (Güncellendi: 28.03.2019 Perşembe 13:23)

Gelinim Mutfakta programının 28 Mart 2019 Perşembe günü yayınlanan 269. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Fırında Kabak Turtası" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Fırında Kabak Turtası Tarifi

FIRINDA KABAK TURTASI

3-4 kabak

3 dal dereotu

1 soğan

2 çay kaşığı sıvı yağ

1 kahve fincanı su

8 çorba kaşığı yoğurt

1 yumurta

1 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu

Birkaç nane yaprağı

Tuz

Karabiber

Yapılışı:

Kabakları temizleyip halka halka dilimleyin. Dereotunu kıyın. Soğanı soyup incecik doğrayın.

Sıvı yağı teflon tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin. Kabağı ilave edip hafif soteleyin. 1 fincan su ekleyip kabak yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirin. Dereotu, tuz ve karabiber serpin.

Yoğurt, yumurta ve rendelenmiş limon kabuğunu bir kasede çırpıp kabağa ilave edin ve karıştırın.

Yuvarlak fırın kalıbını yağlı kağıtla kaplayın. Hazırladığınız karışımı boşaltıp yayın.

Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin.

Soğuyunca üzerini nane ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.

Benzer İçerikler