4 OCAK PAZAR 20.00
Beyaz'la Joker
HAFTA İÇİ 14.00
Gelinim Mutfakta
HAFTA İÇİ 09.00
Neler Oluyor Hayatta?
CUMARTESİ 13.00
Arda'nın Mutfağı
PAZAR 13.45
Arda ile Omuz Omuza
HAFTA İÇİ 19.00
Kanal D Ana Haber
HAFTA SONU 18.45
Kanal D Haber Hafta Sonu
CUMARTESİ 09.45
Magazin D Cumartesi
PAZAR 09.45
Magazin D Pazar
CUMARTESİ - PAZAR 08.30
Konuştukça
PAZAR 12:45
Pazar Gezmesi
FIRINDA KÖFTELİ PATLICAN KEBABI
400 gr kıyma
3 adet orta boy patlıcan
1 adet orta boy soğan
1 adet orta boy domates
3-4 adet sivri ya da çarliston biber
1 diş sarımsak
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Sosu İçin:
1 adet orta boy domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
YAPILIŞI:
Patlıcanları, domatesleri ve biberleri doğrayın.
Patlıcanları tuzlu suya alın.
Soğanı rendeleyin, sarımsağı ezin ve yoğurma kabına aldığınız kıymaya ekleyin.
Baharatları da ekleyerek 5-6 dakika kadar yoğurun.
Patlıcanları süzün ve kurulayın.
Kıymadan parçalar koparın ve elinizde yuvarlayarak fırın kabına 1 parça patlıcan 1 adet köfte şeklinde dizin.
Domates ve biberi dizdiğiniz köfte ve patlıcanın üstüne koyun.
Sosu için domatesi rendeleyin, salçayı ekleyin.
Sıcak su, sıvı yağ, tuz ve karabiberi ekleyerek karıştırın ve patlıcanların üstüne gezidirin.
Fırın kabının üstüne yağlı kağıt kapatın, üstünü folyo ile hava almayacak şekilde kapatarak ve 200 derece önceden ısıttığınız fırında 15-20 dakika pişirin.
Sonra yemeğin üstünü açın, 10-15 dakika patlıcanlar ve köfteler kızarıncaya kadar pişirin ve servis yapın.