Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Güveçte Kaşarlı Kavurma Tarifi

27.03.2019 Çarşamba 13:22   (Güncellendi: 27.03.2019 Çarşamba 13:22)

Gelinim Mutfakta programının 27 Mart 2019 Çarşamba günü yayınlanan 268. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Güveçte Kaşarlı Kavurma" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Güveçte Kaşarlı Kavurma Tarifi

GÜVEÇTE KAŞARLI KAVURMA

500 gr. kuşbaşı dana eti

1 adet orta boy soğan

2,5 yemek kaşığı tereyağı

2 diş sarımsak

2 adet sivri biber

1 tatlı kaşığı biber salçası

1 adet büyük boy domates

yarım su bardağı su

2 çay kaşığı Tuz

1 çay kaşığı Karabiber

1 çay kaşığı Toz kırmızı biber

1 su bardağı kaşar peyniri – rende

Patates Püresi için Malzemeler

6 adet patates

3 yemek kaşığı tereyağı

yarım su bardağı krema

2 çay kaşığı Tuz

1 çay kaşığı Beyaz biber

1 çay kaşığı muskat rendesi

1 tutam toz kırmızı biber

Yapılışı:

Soğanın ve sarımsağın kabuklarını soyun ve ince ince doğrayın. Tencereyi ocağa alın ve ısıtın. Etleri ekleyin ve hafif kavurun. Etler hafif kavrulunca soğanı ekleyin ve kavurmaya devam edin. Tereyağını ekleyin ve kavurun. Sarımsak, sivri biber ve biber salçasını ekleyin kavurun. Domatesleri ve suyu tencereye ekleyin ve karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın ve et suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte pişirin.

Pişmeye yakın tuz, karabiber ve toz kırmızı biber ilave ederek karıştırın, piştikten sonra ocaktan alın.

Püre için;

Patatesleri haşladıktan sonra soyun. Patatesleri bir tencereye alın. Tereyağı ve yarım bardak kremayı ekleyip, ezmeye başlayın.

Tuz, beyaz biber, muskat rendesi ve toz kırmızı biberi ekleyip, bir spatula yardımıyla ezerek karıştırın. Ardından ateşten alın.

Birleştirmek için;

Bir güveç kabının içine hazırladığınız patates püresini yayın ve ortasına bir çukur açın. Açtığınız çukurun içine hazırladığınız eti, üzerine de rendelediğiniz kaşar peynirini serpin ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında kaşarlar eriyene kadar pişirin. Çıkarıp sıcak servis edin.