X
X

Gelinim Mutfakta - Havuç ve Kabaklı Tart Tarifi

16.03.2020 Pazartesi 13:45 (Güncellendi: 16.03.2020 - 13:45)

Gelinim Mutfakta programının 16 Mart 2020 Pazartesi günü yayınlanan 481. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Havuç ve Kabaklı Tart" tarifi!

HAVUÇ VE KABAKLI TART

Tart hamuru için

  • 250 g un
  • 125 g tereyağı (Yumuşak)
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • 1 tutam tuz

İç harcı için

  • 2 adet iri kabak
  • 4 adet iri havuç
  • 50 g rendelenmiş kaşar peyniri
  • 3-4 çay kaşığı hardal
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

YAPILIŞI:

Unu bir karıştırma kabına eleyin.

Tereyağı, yumurta sarısı ve tuzu ekleyip yoğurun.

Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 15-20 dakika bekletin.

Kabakları yıkayıp kabuğunu soymadan kaynar suda hafif diri kalacak şekilde haşlayın.

Havuçları temizleyin ve aynı şekilde haşlayın. 

Fırını 190 derecede ısıtın.

Kabak ve havuçları çok ince uzun dillimler halinde kesin.

Tart kalıbını yağlayın.

Hamuru hafif unlanmış zeminde tart kalıbından daha büyük açın ve kalıba yerleştirin.

Fazlalıklarını kesin.

Kaşar peynirini hardalla karıştırıp tabana yayın.

Üzerine dilimlenmiş kabak ve havuçları, bir sıra kabak bir sıra havuç olacak şekilde, ortadan başlayarak tamamını kaplayarak dizin.

Üzerine zeytinyağı gezdirin ve önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

GELİNİM MUTFAKTA VİDEOLARI