X
X

Gelinim Mutfakta - Hindi Tandır ve Narlı Fıstıklı Pilav Tarifi

31.12.2020 Perşembe 13:21 (Güncellendi: 31.12.2020 - 13:21)

Gelinim Mutfakta programının 31 Aralık 2020 Perşembe günü yayınlanan 609. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Hindi Tandır ve Narlı Fıstıklı Pilav" tarifi!

ZENCEFİLLİ VE KURUKAYISI SOSLU HİNDİ TANDIR / 50 Dk. hazırlık ve pişirme süresi. 

Malzemeler:

1,5 adet hindi göğüs

3 yemek kaşığı sıvıyağ

1 su bardağı su

1 yemek kaşığı tereyağı

2 diş sarımsak

2 adet soğan

1 tutam tuz

1 parça zencefil

3-4 adet tane biber

1 çorba kaşığı bal

6 adet kuru kayısı

1 Yemek kaşığı tereyağı

1 tutam kekik

1 tutam pul biber

YAPILIŞI:

SıvıyağI tencereye alın ve sarımsakları ekleyip, hindileri mühürleyin.

Hindileri çıkarıp piyazlık doğradığınız soğanları ekleyip, kavurun.

Kavrulan soğanlara zencefili kuru kayısıları, tuzu ve tane biberi ekleyin.

Üzerlerine bal sürdüğünüz hindileri ekleyip, suyunu verin.

Kapağını kapatıp 30 dakika pişirin.

Kapağı açıp zencefili çıkartın ve sosu robottan geçirip pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın.

Hindiyi iyice didikleyip pul biber, kekik ve tereyağ ile soteleyin.

--------------

NARLI FISTIKLI PİLAV

Malzemeler:

1,5 su bardağı pirinç

2 su bardağı tavuk suyu

Yarım nar

1/2 su bardağı nar suyu

3 çorba kaşığı Antep fıstığı

2 yemek kaşığı tereyağı

Bir tutam Tuz

Bir tutam dereotu

YAPILIŞI:

Nar tanelerini ayıklayın.

Tereyağını tencerede eritip pirinci ekleyin.

Devamlı karıştırarak 1-2 dakika kavurun.

Su, nar suyu ve tuz ilave edip tencerenin kapağını kapatın.

Su kaynamaya başlayınca ateşi kısıp pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.

Ocaktan alıp Antep fıstığını ekleyip harmanlayın.

Dereotunu ekleyin.

Üzerini nar taneleriyle süsleyip servis yapın.

GELİNİM MUTFAKTA VİDEOLARI