X
X

Gelinim Mutfakta - Hindistan Cevizli Puf Tarifi

02.03.2020 Pazartesi 13:06 (Güncellendi: 02.03.2020 - 13:06)

Gelinim Mutfakta programının 2 Mart 2020 Pazartesi günü yayınlanan 470. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Hindistan Cevizli Puf" tarifi!

5.GÜN HİNDİSTAN CEVİZLİ PUF

2 su bardağı süt

 2 yemek kaşığı un

 2 yemek kaşığı buğday nişastası

4 yemek kaşığı toz şeker

 1 paket vanilya

 1 tatlı kaşığı tereyağı

Tabanı için Malzemeler

 1 paket tahıllı bisküvi

Üzeri için Malzemeler

 Toz hindistan cevizi

 Renkli şekerleme

 YAPILIŞI:

Tereyağı ve vanilya hariç bütün malzemeleri bir tencerede karıştırın.

 Ardından ocağa alın ve hafif akışkan bir muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.

 Muhallebiyi ocaktan alın, tereyağı ve vanilyayı ekleyip, mikserle çırpın.

 Muhallebiyi bir karıştırma kabına alın ve üzeri kabuk bağlamaması için üzerine streç film kaplayıp, oda sıcaklığına gelmesi için bekletin.

 Bisküvilerinizi tezgahın üzerine alın.

 Sıkma torbasının ucuna yuvarlak bir uç takın ardından soğuyan muhallebinizi sıkma torbasına alın.

 Bisküvilerin üzerine muhallebiyi sıkın.

 Elinizi hafif suya batırıp muhallebinizin üzerini düzeltin.

 Ardından hindistan cevizine ya da renkli şekerlemeye bulayın.

 Biraz dinlendirip, soğuttuktan sonra servis edin.

GELİNİM MUTFAKTA VİDEOLARI