Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Humuslu Et Kavurma Tarifi

26.06.2019 Çarşamba 12:52   (Güncellendi: 26.06.2019 Çarşamba 14:24)

Gelinim Mutfakta programının 26 Haziran 2019 Çarşamba günü yayınlanan 328. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Humuslu Et Kavurma" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Humuslu Et Kavurma Tarifi

HUMUSLU ET KAVURMA

2 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı dolmalık fıstık

1 soğan

500 g kuşbaşı dana eti

2 çay kaşığı Tuz

1 çay kaşığı Karabiber

Humus için

500 g nohut

3 diş sarımsak

1 limonun suyu

2 yemek kaşığı tahin

2 yemek kaşığı zeytinyağı

2 çay kaşığı Tuz

Yarım çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı sumak

Üzeri için

Yarım çay bardağı Zeytinyağı

1 çay kaşığı kırmızı pul biber

Yapılışı:

Tereyağını geniş bir tencerede eritin.

Dolmalık fıstıkları tencereye alıp pembeleşinceye kadar kavurup ince yemeklik doğradığınız soğanı ilave edip çevirin.

Ardından etleri ekleyin.

Kısık ateşte kapağı kapalı olarak ara ara karıştırarak etler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Ocaktan almadan 15 dakika önce tuzunu ve

karabiberini ilave edin.

Humus için bir gece öncesinden ıslatılmış nohutları bir tencereye alıp üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edip haşlayın.

Nohutları ve kalan malzemeleri pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar rondodan geçirip püre haline getirin.

Humusu bir servis tabağına alıp ortasını hafif çukurlaştırın.

Kavurmayı humusun üzerine alıp çok az zeytinyağı gezdirin.

Benzer İçerikler