X
X

Gelinim Mutfakta - Hünkarbeğendi Tarifi

03.12.2020 Perşembe 13:38 (Güncellendi: 03.12.2020 - 13:38)

Gelinim Mutfakta programının 3 Aralık 2020 Perşembe günü yayınlanan 589. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Hünkarbeğendi" tarifi!

HÜNKAR BEĞENDİ / 45 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.  

Malzemeler:

  • 250 gr kuzu kuşgözü et
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 3 yemek kaşığ ısıvı yağ
  • Bir tutam tuz
  • Birkaç adet tane karabiber
  • 1 çay kaşığıpul biber
  • 1 su bardağı sıcvak su
  • Bir tutam taze kekik

BEĞENDİ için;

  • 3 adet patlıcan
  • 1 yemek kaşığıtereyağı
  • 1 yemek kaşığıun
  • 1 su bardağısüt
  • 100 gr. kaşar peyniri
  • Bir tutam şeker
  • Bir tutam muskat rendesi
  • Bir tutam tuz

YAPILIŞI:

Patlıcanları bıçakla delip, fırın kağıdı yaydığınız tepsiye dizin.

200 dereceye ayarladığınız fırına atın.

Çevirerek iyice közlenmesini sağlayın.

Tavuk göğsünü kuşbaşı şeklinde doğrayın.

Soğanı ve biberi incecik doğrayın.

Bir tencereyi ısıtın ve içerisine sıvı yağ, biberleri soğanları ekleyin, tavuğu ve salçayı ekleyin.

Baharatlarını verip, suyunu ekleyin.

Kapağını kapatın ve orta dereceli ateşte çekip salana kadar 15 dakika pişirin.

Beğendi kısmı için;

Bir tencerede tereyağını eritin, bu aşama da çok kısık ateş kullanın biraz geç eriyebilir; ama, yanmaması gerek.

Ardından unu ekleyin ve bir çırpma teli ile hızlıca karıştırarak kavurmaya başlayın.

Un kokusu gidip, yerine nişasta kokusu gelince yani yaklaşık 1-2 dakika sonra içerisine soğuk sütü ekleyin ve çırpmaya devam edin. Bu aşama da topaklanma olmaması için hızlı çırpmanız önemli.

Yoğun bir kıvam aldıktan sonra içerisine patlıcanları ve kaşar peynirini ekleyin.

Biraz karıştırıp, tüm baharatları ekleyin.

 

GELİNİM MUTFAKTA VİDEOLARI