X
X

Gelinim Mutfakta - İmambayıldı Tarifi

29.12.2020 Salı 13:25 (Güncellendi: 29.12.2020 - 13:25)

Gelinim Mutfakta programının 29 Aralık 2020 Salı günü yayınlanan 607. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "İmambayıldı" tarifi!

İMAMBAYILDI / 40 Dk. hazırlık ve pişirme süresi. 

Malzemeler:

  • 6 orta boy patlıcan
  • 2 soğan
  • Bir tatlı kaşığı dolmalık fıstık
  • 6 diş sarımsak
  • 2 domates
  • 2 sivri biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Bir tutam tuz
  • Bir tutam karabiber
  • Bir tutam şeker

Sosu için;

  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Bir tutam tuz
  • Bir tutam Şeker

Kızartmak için;

  • Ayçiçek yağı

Üzeri için;

Maydanoz

YAPILIŞI:

Patlıcanların sap kısımlarını kesmeden alacalı soyun.

Acısını almak için tuzlu suda 10 dakika bekletin.

Süzüp kağıt havlu ile silin.

Soğanları soyup piyazlık doğrayın.

Sarımsakları ayıklayın.

Domatesleri soyup küp doğrayın.

Biberleri temizleyip ortadan ikiye kesin ve ince doğrayın.

Zeytinyağını tavada ısıtın.

Soğan, dolmalık fıstığı ve tuzu ilave edip soteleyin.

Biberleri ekleyip, biraz soteleyin.

Sarımsak, domates, şeker ve karabiberi ekleyin.

Kısık ateşte 10 dakika pişirin.

Ayçiçeği yağını bir tavada ısıtın.

Isınan yağda patlıcanları iki taraflı hafif kızartın.

Kızaran patlıcanları kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin.

Patlıcanları fırın kabına aralıklı olarak yerleştirin.

Orta kısımlarını bıçakla hafif kesip açın ve soğanlı harcı paylaştırın.

İçi pisirdiğiniz tavada  sosunu hazirlayip fırın kabına ekleyin.

200 dereceye ısıttığınız fırında 20 dakika pisirin.

Üzeri için maydanozları incecik kıyarak hazırlayın.

GELİNİM MUTFAKTA VİDEOLARI