ISPANAKLI KREP PASTASI / 45 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.
MALZEMELER:
Krep hamuru için;
2 su bardağı süt
2 adet yumurta
1 tutam tuz
2 su bardağı un
İç harcı için;
1 adet soğan
2 bağ ıspanak– irice doğranmış
7-8-adet mantar – dilimlenmiş
1 diş sarımsak
Bir tutam tuz
Beşamel sos için;
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
Taze kaşar
Bir tutam Muskat
Bir tutamTuz
Bir tutam karabiber
Üzeri için;
Taze kaşar
YAPILIŞI:
Krep malzemelerini bir kasede karıştırıp boza kıvamına getirin.
Teflon tavayı kızdırıp çok az sıvıyağ dökün.
Karışımdan kepçeyle alıp tavaya yayın.
Krepleri arkalı önlü pişirin.
Bir tavada önce yemeklik doğradığınız soğanları soteleyin, ardından mantarları, ıspanağı ve tuzunu ekleyin.
Beşamel sos için, tereyağını bir tencerede eritin.
Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
Sütü ilave edip, sos kaynayana ve kalınlaşana kadar karıştırın.
Tuz, karabiber ve muskatla tatlandırın.
En son peyniri ekleyip erimesini sağlayın.
Krebi bütün olarak fırına dayanıklı bir tepsiye koyun.
Üzerine ıspanaklı ve mantarlı harçtan koyun ve çok az beşamel sostan yayın.
Tüm katları bu şekilde hazırlayın.
Son krebi en üste koyduktan sonra kalan sosu üzerine dökün.
Yanlarından akmasını sağlayın ve üzerine rendelenmiş kaşar serpip 180 derece önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin ve sıcak olarak servis edin.