4 OCAK PAZAR 20.00
Beyaz'la Joker
HAFTA İÇİ 14.00
Gelinim Mutfakta
HAFTA İÇİ 09.00
Neler Oluyor Hayatta?
CUMARTESİ 13.00
Arda'nın Mutfağı
PAZAR 13.45
Arda ile Omuz Omuza
HAFTA İÇİ 19.00
Kanal D Ana Haber
HAFTA SONU 18.45
Kanal D Haber Hafta Sonu
CUMARTESİ 09.45
Magazin D Cumartesi
PAZAR 09.45
Magazin D Pazar
CUMARTESİ - PAZAR 08.30
Konuştukça
PAZAR 12:45
Pazar Gezmesi
ISPANAKLI PEYNİRLİ GÜL BÖREĞİ
3 adet yufka
1 kilo ıspanaklı
1 adet orta boy soğan
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
200 gram böreklik lor
Sosu için:
4-5 yemek kaşığı tereyağı
yarım su bardağı sıvı yağ
Üstü için:
3 yemek kaşığı susam
Yapılışı:
Patatesleri soyun yıkayın ve iri küpler halinde doğrayın. Tavuk göğsünü de 4-5 parçaya bölün. Tencereye patatesleri ve tavuk dilimlerini ilave edip üstüne su ilave edin ve tüm malzeme pişinceye kadar haşlayın.
Pişen patatesleri ve tavukları süzün. Patatesleri baharat ve tuz ekleyerek ezin. Tavukları tel tel didikleyin. Soğanı yemeklik doğrayın ve bir miktar sıvıyağ ile pembeleşinceye kadar kavurun.
Kavurduğunuz soğanlara ezilmiş patatesleri ilave edin ve 1-2 dakika karıştırarak pişirin ve ocaktan alın. Ocaktan aldığınız patateslere didiklenmiş tavukları ekleyerek karıştırın.
İç harç soğurken yufkaları 4 adet üçgen olacak şekilde bıçak yardımıyla dilimleyin. Yufkaya fırça yardımıyla bolca yağ sürün. Üçgen yufkanın geniş kısmına bir sıra patatesli harcı yayın ve sarın. (Çok sıkı sarmayın ki gül şekli verirken patlamasın)
Fırın tepsisini ya da borcamı yağlayın. Hazırladığınız böreği tepsiye alın. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın ve 1-2 cm aralıklarla tepsiye dizin.
200 derece önceden ısıttığınız fırında kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.