4 OCAK PAZAR 20.00
Beyaz'la Joker
HAFTA İÇİ 14.00
Gelinim Mutfakta
HAFTA İÇİ 09.00
Neler Oluyor Hayatta?
CUMARTESİ 13.00
Arda'nın Mutfağı
PAZAR 13.45
Arda ile Omuz Omuza
HAFTA İÇİ 19.00
Kanal D Ana Haber
HAFTA SONU 18.45
Kanal D Haber Hafta Sonu
CUMARTESİ 09.45
Magazin D Cumartesi
PAZAR 09.45
Magazin D Pazar
CUMARTESİ - PAZAR 08.30
Konuştukça
PAZAR 12:45
Pazar Gezmesi
İSTİRİDYE TATLISI / 50 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.
Hamuru için
2 yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
Bir çay bardağı zeytinyağı
125 g tereyağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 su bardağı un
Yarım su bardağı irmik
Şerbeti için
3 su bardak şeker
1,5 su bardağı soğuk su
3~4 damla limon suyu
Üzeri için
İrmik
YAPILIŞI:
Şerbeti için, su ve toz şekeri bir sos tenceresine alın.
Şeker tamamen eriyinceye kadar kısık ateşte ara ara karıştırarak kaynatın.
Limon suyunu ilave edip ocaktan alın.
Hamuru için, yumurta ve toz şekeri geniş bir kaseye alın.
Şeker tamamen eriyinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın.
Kalan tüm malzemeyi ilave edip pürüzsüz kıvamlı bir hamur elde edece şekilde yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp bir kalıp yardımıyla istiridye şekli verin.
Ters çevirip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
Soğuyan şerbeti sıcak tatlının üzerine gezdirin.
Tatlılar şerbeti çekinceye kadar bekletin.
Ilık servis yapın.