Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Kabune Pilavı Tarifi

05.12.2019 Perşembe 13:18   (Güncellendi: 05.12.2019 Perşembe 14:46)

Gelinim Mutfakta programının 5 Aralık 2019 Perşembe günü yayınlanan 409. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Kabune Pilavı" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Kabune Pilavı Tarifi

KABUNE PİLAVI (ISPARTA YEMEĞİ)

1 adet soğan

750 gr dana gerdan

2,5 su bardağı baldo pirinç

1,5 çay kaşığı tuz

yarım çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı toz kırmızı biber

2 su bardağı nohut(haşlanmış) (bir gece önceden ıslatıp haşlayacağız)

2 su bardağı et suyu

1,5 su bardağı su

YAPILIŞI:

Dana gerdanı suyla birlikte düdüklüde iyice yumuşayana dek pişirin (1 SAAT KADAR). Kalan suyu pilavda kullanmak için saklayın.

Nohutları bir gece önceden ıslayın ve ertesi günü yumuşayana dek pişirin.

Soğanları piyazlık doğrayın. Tuzla birlikte ovun.

Tencerenin tabanına soğanları yerleştirin.

Düdüklüde pişmiş olan etleri didikleyin ve soğanların üzerine ekleyip yayın.

Yıkanmış pirinçleri etlerin üzerine ekleyin.

Üzerine tuz, karabiber ve kırmızı toz biber serpiştirin.

Haşlanmış olan nohutları pirinçlerin üzerine ekleyin.

Son olarak etleri haşladığınız suyu ve 1,5 su bardağı suyu ekleyin.

Tencerenin kapağını kapatıp önce harlı ateşte 10 dakika, ardından kısık ateşte yaklaşık 25 dakika pişirin.

Pilavı 15 dakika demlendirin.

Ardından tencereyi büyük bir servis tabağına ters çevirin.