4 OCAK PAZAR 20.00
Beyaz'la Joker
HAFTA İÇİ 14.00
Gelinim Mutfakta
HAFTA İÇİ 09.00
Neler Oluyor Hayatta?
CUMARTESİ 13.00
Arda'nın Mutfağı
PAZAR 13.45
Arda ile Omuz Omuza
HAFTA İÇİ 19.00
Kanal D Ana Haber
HAFTA SONU 18.45
Kanal D Haber Hafta Sonu
CUMARTESİ 09.45
Magazin D Cumartesi
PAZAR 09.45
Magazin D Pazar
CUMARTESİ - PAZAR 08.30
Konuştukça
PAZAR 12:45
Pazar Gezmesi
KADAYIF DOLMASI / 40 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.
Malzemeler:
150 gr taze kadayıf
1 çay bardağı ceviz içi (mutfak robotunda çekilmiş)
2büyük boy yumurta
1,5 çay bardağı süt
Şerbeti için
2 subardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
Kızartma için:
1,5-2 su bardağı sıvıyağ
YAPILIŞI:
Şerbet için su ve şekeri orta ateşte karıştırarak kaynatın.
Şeker eridikten sonra 5 dakika daha kaynamaya bırakın.
Limon suyunu ekleyin karıştırın ve 1-2 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın.
Şerbeti soğumaya bırakın.
Yumurtaları bir kase içinde iyice çırpın.
Üzerine sütü ilave edip karıştırın ve kenara alın.
Küçük bir sos tenceresi içinde sıvığı ısıtın.
Kadayıftan bir parça alın ve elinizle düzeltin.
Uç kısmına biraz ceviz koyun ve üstte kalan kısmı cevizlerin üzerine kapatın.
Başparmağınızla sıkıca bastırıp sarın.
Dolmayı yumurtalı süte bulayın, fazla yumurtasını akılmak için çok hafifçe sıkın.
Kızgın yağda dolmaları çevirerek kızartın.