X
X

Gelinim Mutfakta - Kapya Biber Çanağında Tavuk Tarifi

28.01.2021 Perşembe 13:28 (Güncellendi: 28.01.2021 - 13:28)

Gelinim Mutfakta programının 28 Ocak 2021 Perşembe günü yayınlanan 629. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Kapya Biber Çanağında Tavuk" tarifi!

KAPYA BİBER ÇANAĞINDA TAVUK / 45 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.

Malzemeler:

  • 200 gr tavuk göğsü
  • 6 adet kapya biber
  • 6 adet arpacık soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet sivri biber
  • 3 adet çeri domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı su
  • Bir tutam tuz
  • Bir tutam karabiber
  • Bir tutam taze kekik
  • 4 çorba kaşığı rendelenmiş taze kaşar

YAPILIŞI:

Soğanı yemeklik doğrayın.

Yeşil biberi temizleyip, küp küp doğrayın.

Domatesleri 4'e bölün.

Sarımsağı ince ince kıyın.

Tavukları küp küp doğrayın.

Kapya biberleri yıkayın, bıçak yardımıyla enine fotoğraftaki gibi geniş delik açın ve içindeki çekirdeklerini temizleyin.

Fırın tepsisine dizin.

İç harcı hazırlarken 200 derece fırında 10 dakika fırınlayın.

Orta boy bir tencereye zeytinyağını alın, soğanı ekleyin ve hafifçe pembeleşinceye kadar kavurun.

Pembeleşen soğanlara, tavukları ilave edin ve suyunu salıncaya kadar soteleyin.

Salçaları ekleyin

Son olarak domatesleri ve kıyılmış sarımsağı ekleyerek sotelemeye devam edin.

Karabiberini tuzunu ve taze kekiği ekleyerek ocaktan alın.

2 çorbakaşığı sıcak su ekleyip karıştırın

Fırından çıkardığıniz biberlere hazırladığınız tavuklu harcı biberlerin içine paylaştırın.

15 dakika pişirin.

GELİNİM MUTFAKTA VİDEOLARI