X
X

Gelinim Mutfakta - Karamelli Şekerpare Tarifi

24.05.2019 Cuma 13:19 (Güncellendi: 24.05.2019 - 13:19)

Gelinim Mutfakta programının 24 Mayıs 2019 Cuma günü yayınlanan 310. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Karamelli Şekerpare" tarifi!

KARAMELLİ ŞEKERPARE

125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)

1 yumurta beyazı (sarısını ben kullanmıyorum)

1 çay bardağı pudra şekeri

3,5 çay bardağı un

1 çay kaşığı kabartma tozu

Şerbeti için;

2 su bardağı şeker

2,5 su bardağı su

bir kaç damla limon suyu

Yapılışı:

Bütün malzemelerden elinize yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin ve yarım saat dinlendirin.

Daha sonra yuvarlak şekil verip ortasına, badem veya fındık yerleştirerek yağlanmamış tepsinize dizin ve 200 derece önceden ısınmış fırında kızarıncaya dek pişirin.

Şerbeti için, öncelikle şekeri tencerenizle ocağa alın ve yavaşça karıştırarak karamelize olmasını sağlayın.

Şekerinizin rengi hafif sütlü kahve rengini alırsa yeterlidir…

Suyu ve limon suyunu şerbetini ekleyip orta ateşte ortalama 15 dakika kaynatın, ve soğumaya bırakın.

Şekerpareleriniz sıcak, şerbetiniz soğuk olarak tatlınızın üzeri kapanacak şekilde dökün.

Şayet kapanmazsa sorun değil, arada bir kaşıkla kenarlardaki şerbetinizden alıp şekerparelere gezdirin.

GELİNİM MUTFAKTA VİDEOLARI