Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Kaymaklı Bulgur Pilavı Tarifi

11.09.2019 Çarşamba 13:24   (Güncellendi: 11.09.2019 Çarşamba 13:24)

Gelinim Mutfakta programının 11 Eylül 2019 Çarşamba günü yayınlanan 348. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Kaymaklı Bulgur Pilavı" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Kaymaklı Bulgur Pilavı Tarifi

KAYMAKLI BULGUR PİLAVI

1 su bardağı pilavlık bulgur

üzerini 1 parmak geçene kadar su

1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek

1 adet kırmızı kapya biber

1 orta boy soğan

1 çorba kaşığı zeytinyağı

2 çorba kaşığı kaymak

1 çorba kaşığı nane

1 çorba kaşığı pul biber

1 tatlı kaşığı karabiber

YAPILIŞI:

1 çay bardağı yeşil mercimeği üzerini geçene kadar suyla haşlayın.

1 adet soğanı doğrayın ve 1 adet kapya biberi küp küp doğrayın.

Tencereye 1 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyip, soğan ve biberleri kavurun.

Daha sonra içine 1 su bardağı pilavlık bulguru ve haşlanmış mercimeği de ilave edip, üzerine iki buçuk bardak sıcak su ve ağız tadınıza göre tuz ekleyin.

Tencerenin kapağını kapatıp ocağın altını orta harlı ateşe getirin.

Kaynamaya başladıktan sonra da altını kısın.

Diğer yandan ufak bir tavada 2 çorba kaşığı kaymağı eritip, iyice köpürtün.

Üzerindeki oluşan köpükleri almayın.

Ocağın altını kapatıp 1’er çorba kaşığı nane ve pul biber ile 1 tatlı kaşığı karabiber eklenir.

Bu baharatları pişmekte olan pilavın üzerine gezdirin ve demlenmeye bırakın.

Benzer İçerikler