X
X

Gelinim Mutfakta - Kazandibi Tarifi

20.03.2020 Cuma 13:34 (Güncellendi: 20.03.2020 - 13:34)

Gelinim Mutfakta programının 20 Mart 2020 Cuma günü yayınlanan 485. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Kazandibi" tarifi!

KAZANDİBİ

6 su bardağı süt

3 tepeleme yemek kaşığı pirinç unu

3 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası

1 su bardağı toz şeker

1 yemek kaşığı tereyağı

4 yemek kaşığı pudra şekeri

1 çay kaşığı tarçın

YAPILIŞI:

6 su bardağı süt,  1 su bardağı toz şeker,  3 yemek kaşığı pirinç unu ve 3 yemek kaşığı mısır nişastasını derin bir tencereye alın.

Karışımı bir çırpma teli yardımıyla pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırın ve kıvam alana kadar pişirin.

Son olarak tereyağını ekleyip tatlının sıcaklığıyla erimesini sağlayarak karıştırın.

Yağlanmış bir fırın tepsisinin tüm yüzeyini 4 yemek kaşığı pudra şekeri ve 1 tatlı kaşığı tarçın karışımıyla kaplayın.

Üzerine iki kepçe muhallebiyi eşit miktarda yayın.

Tepsiyi ocak üzerinde çevire çevire karışımı yakın.

Yakma işlemi bittiğinde kalan muhallebiyi de tepsiye dökün.

Üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin.

Buzdolabına kaldırıp kıvam alması için soğuttuğunuz tatlıyı, ince uzun dilimlere ayırın ve spatula yardımıyla kıvırarak rulo şeklinde sarın.

GELİNİM MUTFAKTA VİDEOLARI