X
X

Gelinim Mutfakta - Kesme Aşı Tarifi

08.10.2020 Perşembe 14:21 (Güncellendi: 08.10.2020 - 14:21)

Gelinim Mutfakta programının 8 Ekim 2020 Perşembe günü yayınlanan 549. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Kesme Aşı" tarifi!

KESME AŞI / 45 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.

Malzeme Listesi

  • 1 su bardağı mercimek
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Bir tutam tuz,karabiber
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı acı toz biber
  • 1,5 su bardağı un
  • ½ bardak su
  • 1 yumurta
  • 1 tutam tuz

Yapılışı:

Mercimeğinizi haşlamaya koyun.

Erişte malzemelerini yoğurma kabına alın.

İyice yoğurup üzerini örtün, bir yandan o dinlenirken, soğanı küçük yemeklik doğrayıp, sıvıyağ koyduğumuz tencerede kavuru.

Salçayı da ekleyip, kavurmaya devam edin.

Mercimeği süzüp ekleyin, suyunu ekleyin.

Tuz ve karabiberini ekleyin.

Erişte için hazırladığınız hamuru 3 e bölün.

2 bezeyi açıp erişte kesin ve çorbaya ekleyin.

Diğer bezeyi oklava gibi uzatarak, lokma lokma kesin.

Sıvıyağda kızartıp, gıllikleri elde edin. (Bu Çıtırlara gıllik deniyor.)

Son olarak tereyağında nane ve toz biberi kavurup ekleyin.

 

GELİNİM MUTFAKTA VİDEOLARI