X
X

Gelinim Mutfakta - Kıymalı Karnabahar Graten Tarifi

11.11.2020 Çarşamba 14:21 (Güncellendi: 11.11.2020 - 14:21)

Gelinim Mutfakta programının 11 Kasım 2020 Çarşamba günü yayınlanan 573. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Kıymalı Karnabahar Graten" tarifi!

KIYMALI KARNABAHAR GRATEN / 40 Dk. hazırlık ve pişirme süresi. 

MALZEMELER:

Kıyma harcı için;

-1 adet soğan

-1 tatlı kaşığı domates salçası

-3 çorba kaşığı sıvıyağ

-120 gr. az yağlı kıyma

-Bir tutam tuz

-Bir tutam karabiber

-2 yemek kaşığı su

-1 adet karnabahar

-Yarım limon

Beşamel sosu için;

-2 yemek kaşığı un

-2 bardak süt

-1 yemek kaşığı sıvıyağ

-1 yemek kaşığı tereyağ

-Bir tutam tuz

-Bir tutam karabiber

-1 yumurta

Üzeri için;

-100 gr kaşar peynir

-Bir tutam toz biber

Yapılışı:

Karnabaharı çiçeklerine ayırıp, kokmaması için yarım limon ile birlikte biraz yumaşayıncaya kadar, kaynar su ekleyerek pişirin.

Soğanı doğrayıp, tavaya alın sıvıyağ ile kavurun, kıymayı ekleyip kavrulunca, salçayla kavurmaya devam edin ve iki yemek kaşığı su ilave edin.

Baharatını ekleyin ve altını söndürün.

Yağları tencereye alıp, unu kavurun ve sütü ekleyin.

Tuz biberi ekleyip, gözgöz olup, muhallebi kıvamına gelip, kaynayınca altını söndürün.

Karıştırıp yumurtasını ekleyin ve pişmemesi için iyice çırpın.

Güveç kaplarına karnabahar çiçeklerini dizin, kıymayı eşit şekilde kaplarınıza ekleyin.

Üzerini beşamel sos ile kaplayın.

Rendelediğiniz peyniri güveçlerinizin üzerine örtün.

Toz biber serpip 200 dereceye ısıttığımız fırında 5-8 dakika pişirin.

GELİNİM MUTFAKTA VİDEOLARI