YAKINDA
Beyaz'la Joker
HAFTA İÇİ 14.00
Gelinim Mutfakta
HAFTA İÇİ 09.00
Neler Oluyor Hayatta?
CUMARTESİ 13.00
Arda'nın Mutfağı
PAZAR 13.45
Arda ile Omuz Omuza
HAFTA İÇİ 19.00
Kanal D Ana Haber
HAFTA SONU 18.45
Kanal D Haber Hafta Sonu
CUMARTESİ 09.45
Magazin D Cumartesi
PAZAR 09.45
Magazin D Pazar
CUMARTESİ - PAZAR 08.30
Konuştukça
PAZAR 12:45
Pazar Gezmesi
KIYMALI KARNABAHAR GRATEN / 40 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.
MALZEMELER:
Kıyma harcı için;
-1 adet soğan
-1 tatlı kaşığı domates salçası
-3 çorba kaşığı sıvıyağ
-120 gr. az yağlı kıyma
-Bir tutam tuz
-Bir tutam karabiber
-2 yemek kaşığı su
-1 adet karnabahar
-Yarım limon
Beşamel sosu için;
-2 yemek kaşığı un
-2 bardak süt
-1 yemek kaşığı sıvıyağ
-1 yemek kaşığı tereyağ
-Bir tutam tuz
-Bir tutam karabiber
-1 yumurta
Üzeri için;
-100 gr kaşar peynir
-Bir tutam toz biber
Yapılışı:
Karnabaharı çiçeklerine ayırıp, kokmaması için yarım limon ile birlikte biraz yumaşayıncaya kadar, kaynar su ekleyerek pişirin.
Soğanı doğrayıp, tavaya alın sıvıyağ ile kavurun, kıymayı ekleyip kavrulunca, salçayla kavurmaya devam edin ve iki yemek kaşığı su ilave edin.
Baharatını ekleyin ve altını söndürün.
Yağları tencereye alıp, unu kavurun ve sütü ekleyin.
Tuz biberi ekleyip, gözgöz olup, muhallebi kıvamına gelip, kaynayınca altını söndürün.
Karıştırıp yumurtasını ekleyin ve pişmemesi için iyice çırpın.
Güveç kaplarına karnabahar çiçeklerini dizin, kıymayı eşit şekilde kaplarınıza ekleyin.
Üzerini beşamel sos ile kaplayın.
Rendelediğiniz peyniri güveçlerinizin üzerine örtün.
Toz biber serpip 200 dereceye ısıttığımız fırında 5-8 dakika pişirin.