4 OCAK PAZAR 20.00
Beyaz'la Joker
HAFTA İÇİ 14.00
Gelinim Mutfakta
HAFTA İÇİ 09.00
Neler Oluyor Hayatta?
CUMARTESİ 13.00
Arda'nın Mutfağı
PAZAR 13.45
Arda ile Omuz Omuza
HAFTA İÇİ 19.00
Kanal D Ana Haber
HAFTA SONU 18.45
Kanal D Haber Hafta Sonu
CUMARTESİ 09.45
Magazin D Cumartesi
PAZAR 09.45
Magazin D Pazar
CUMARTESİ - PAZAR 08.30
Konuştukça
PAZAR 12:45
Pazar Gezmesi
KOLAY BAKLAVA
1 paket baklavalık yufka (40 yaprak)
4 su bardağı ceviz içi (çekilmiş)
1,5 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı tereyağı (eritilmiş)
Şerbeti İçin:
4 su bardağı su
2 su bardağı şeker
2 damla limonun suyu
Yapılışı:
Şerbeti için, derin bir sos tenceresine su ve şekeri koyup, şeker eriyene kadar karıştırın.
Şeker eridikten sonra şerbeti kaynamaya bırakın.
Kaynamaya başlayınca 10 dakika kadar bu şekilde kaynatın.
Ocağın altını kısın ve iki damla limonu şerbetin üzerine ekleyin. 1
0 dakika kadar kısık ateşte kıvama gelmesi için bırakın ve daha sonra ocaktan alın.
Oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
Baklavayı yapacağınız tepsiyi yağlayın.
Tabanına baklavalık yufkadan tek kat dizin.
Toz cevizden her yerine gelecek şekilde serpiştirip, bir kat olacak şekilde baklavalık yufkayı üzerine serin.
Üzerini fırça yardımıyla eritilmiş tereyağ ve sıvı yağ karışımı ile yağlayın ve tekrar yufka serip, bir kat daha ceviz serpiştirin.
Tüm katları bir sıra yağlı baklava, bir sıra ceviz serpiştirilmiş baklava olacak şekilde sırayla dizin.
En üstte koyacağınız son 3 baklavalık yufkaya sadece eritilmiş tereyağı sürün ve üst üste koyun.
Baklava dilimi olacak şekilde bıçak yardımıyla dilimleyin.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-30 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra baklavanın ilk sıcaklığının biraz geçmesini bekleyin ve soğuk şerbeti her yerine gelecek şekilde dökün.
Baklava şerbetini iyice çektikten sonra servis edin…