Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Köri Soslu Tavuk Tarifi

20.03.2019 Çarşamba 13:23   (Güncellendi: 20.03.2019 Çarşamba 13:23)

Gelinim Mutfakta programının 20 Mart 2019 Çarşamba günü yayınlanan 263. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Köri Soslu Tavuk" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Köri Soslu Tavuk Tarifi

KÖRİ SOSLU TAVUK

2 yemek kaşığı zeytinyağı

2 yemek kaşığı tereyağı

1 adet soğan – iri yemeklik doğranmış

1 adet patates – küp doğranmış

7 – 8 adet mantar

2 adet tavuk göğüs

1 su bardağı süt

200 ml. krema

1 yemek kaşığı köri

1 çay kaşığı muskat rendesi

1 adet defne yaprağı

2 çay kaşığı Tuz

1 çay kaşığı Karabiber

Yapılışı:

Bir tencereye yağları alın ve ısıtın.

Patatesleri küp doğrayın ve tencereye alıp, birkaç tur çevirin.

Ardından sırasıyla soğan, mantar ve tavuğu ekleyip, karıştırarak pişirin.

Her şey iyice kavrulunca süt ve kremayı ekleyin.

Köri, muskat rendesi, defne yaprağı, tuz, karabiber ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve 20 – 25 dakika pişirin.