4 Ocak Pazar 20.00
Beyaz'la Joker
HAFTA İÇİ 14.00
Gelinim Mutfakta
HAFTA İÇİ 09.00
Neler Oluyor Hayatta?
CUMARTESİ 13.00
Arda'nın Mutfağı
PAZAR 13.45
Arda ile Omuz Omuza
HAFTA İÇİ 19.00
Kanal D Ana Haber
HAFTA SONU 18.45
Kanal D Haber Hafta Sonu
CUMARTESİ 09.45
Magazin D Cumartesi
PAZAR 09.45
Magazin D Pazar
CUMARTESİ - PAZAR 08.30
Konuştukça
PAZAR 12:45
Pazar Gezmesi
KURU PATLICAN KAVURMASI
9 adet iri patlıcan kurusu (haşlanmış)
1 adet orta boy soğan
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 çay kaşığı tuz
1 çay karabiber
Üzeri için;
Sarımsaklı yoğurt
Sos İçin:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
YAPILIŞI:
1. Patlıcan kurularını kaynar su dolu bir tencereye alın ve yumuşayıncaya kadar haşlayın.
2. Haşlanan patlıcanları süzün, sudan geçirin ve süzülmeye bırakın. Süzülen patlıcanları parmak kalınlığında doğrayın.
3. Soğanı yemeklik doğrayın, sarımsağı ince ince kıyın.
4. Soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin, salçayı ekleyin ve 1 dakika daha kavurun.
5. Doğradığınız patlıcanları tavaya ilave edin. Sarımsağı, tuzu ve karabiberi ekleyerek 5-6 dakika daha kavurun ve ocaktan alın.
6. Sarımsaklı yoğurt ve pul biber ile kızdırdığınız yağı dökerek servis yapın.