X
X

Gelinim Mutfakta - Lazanya Tarifi

21.12.2020 Pazartesi 13:22 (Güncellendi: 21.12.2020 - 13:22)

Gelinim Mutfakta programının 21 Aralık 2020 Pazartesi günü yayınlanan 601. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Lazanya" tarifi!

LAZANYA / 40 Dk. hazırlık ve pişirme süresi. 

Malzemeler:

  • 10 yaprak lazanya

Bolonez sos için,

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet küçük kereviz
  • 200 gram orta yağlı kıyma
  • 8-10 adet mantar
  • 2 diş sarımsak
  • Bir tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 su bardağı doğranmış domates
  • 1 adet defne yaprağı
  • 1 su bardağı bezelye
  • 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Beşamel sos için,

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı soğuk süt
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam rendelenmiş muskat cevizi
  • 1 tutam tuz

YAPILIŞI:

Tencereye zeytinyağı alıp, yemeklik doğradığınız soğanı ve rendelediğiniz havucu ve kerevizi ekleyin, soğanın kokusu çıkınca kıymayı ekleyin.

Suyunu salıp çekince, sarımsağı, doğradığınız mantarları defne yaprağını ekleyin.

Mantarlar kavrulunca, doğranmış domates, sıcak su ve eğer var ise kereviz yapraklarını ekleyin.

Yarım bardak su ekleyip tuzu ve biberiyle birlikte 10 dakika pişirin.

Besamel sosu,

Tereyağını eritip, un ekleyin, iyice kavrulup kokusu çıkınca soguk süt ekleyip, karıştırarak pişirin ve muskat, karabiber ve tuz ekleyin.

Fırım kabının altını tereyağ ile yağlayıp, bir kaşık beşamel sos yayın.

Üzerine bir kat lazanya, beşamel, kıyma şeklinde yerleştirin.

En üstünü kaşar peyniri ile kaplayıp, 220 dereceye ısıttığınız fırında 20 dakika pişirin.

GELİNİM MUTFAKTA VİDEOLARI