X
X

Gelinim Mutfakta - Mandalina Soslu Hindi ve İç Pilav Tarifi

31.12.2018 Pazartesi 13:24 (Güncellendi: 31.12.2018 - 13:24)

Gelinim Mutfakta programının 31 Aralık 2018 Pazartesi günü yayınlanan 206. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Mandalina Soslu Hindi ve İç Pilav" tarifi!

MANDALİNA SOSLU HİNDİ VE İÇ PİLAV

İç pilav malzemeleri:

2 yemek kaşığı tereyağı

2 su bardağı pirinç

1 adet soğan – yemeklik doğranmış

2 yemek kaşığı dolmalık fıstık

2 yemek kaşığı kuş üzümü

2 yemek kaşığı toz şeker

1 çay kaşığı Yenibahar

1 çay kaşığı Tarçın

2 çay kaşığı Tuz

2 çay kaşığı Karabiber

6 yemek kaşığı Zeytinyağı

3 su bardağı su

Yapılışı:

Bir pilav tenceresinde zeytinyağını koyup ısıtın, ardından soğanı ekleyin pembeleşinceye kadar kavurun.

Dolmalık fıstığı ekleyip kavurmaya devam edin. Pirinci ekleyin, tuz ilave edip kavurun.

Suda yumuşamış kuş üzümlerinin suyunu sıkıp ekleyin, ardından baharatlarını ekleyin ve karıştırın. Son olarak su ve şekeri ilave edip karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp yüksek ateşte kaynamaya bırakın.

Ardından pilavın suyunu iyice çekene kadar 15 dakika kısık ateşte pişirdikten sonra kapağını açın, kağıt havlu koyup yeniden kapağını kapatıp demlendirin.

Mandalina Sos Malzemeleri

4 adet hindi kül bastı

1 su bardağı su

1 su bardağı mandalina suyu

yarım adet limon suyu

1 adet limon kabuğu

1 adet portakal kabuğu

yarım su bardağı bal

2 yemek kaşığı elma sirkesi

1 yemek kaşığı toz zencefil

2 diş sarımsak

1 yemek kaşığı mısır nişastası

yarım su bardağı su

Nişasta ve 2 yemek kaşığı suyu bir kasede karıştırın.

Bunun dışındaki tüm malzemeleri bir sos tenceresine alın ve karıştırarak kaynatın. 20-25 dakika kısık ateşte kıvam alıncaya kadar pişirin. Ardından nişastalı suyu içine ekleyip, kıvam verip, parçalayıcıda pürüzsüz hale getirin.

Fırından çıkan hindinin üzerine mandalina sosu dökerek servis edin.

GELİNİM MUTFAKTA VİDEOLARI