X
X

Gelinim Mutfakta - Mengen Pilavı Tarifi

07.04.2020 Salı 13:37 (Güncellendi: 08.04.2020 - 11:25)

Gelinim Mutfakta programının 7 Nisan 2020 Salı günü yayınlanan 497. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Mengen Pilavı" tarifi!

MENGEN PİLAVI / 50 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.

  • 500 gr pirinç
  • 250 gr kuzu kuşbaşı et
  • 2 soğan
  • 3 domates
  • 200 gr mantar
  • 1 demet dereotu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 100 gr ceviz içi
  • 8 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

YAPILIŞI:

Pirinci ılık tuzlu suda 1 saat bekletin.

Birkaç kez yıkayıp süzün.

Soğanları kıyın, domatesleri soyup küp küp doğrayın.

Mantarları temizleyip ince ince dilimleyin.

Dereotunu yıkayıp kıyın.

Tereyağının yarısını tencerede eritip soğanı pembeleştirin.

Eti ilave edin, suyunu salıp çekinceye kadar kavurun.

Mantar ve domatesi ekleyip karıştırın.

Birkaç dakika kavurup suyunu ilave edin.

Üzerinde biriken köpüğü alarak yarım saat pişirin.

Etler hafif yumuşayınca pirinç, tuz ve tozşekeri ilave edip kaynatın.

Kısık ateşte 25 dakika pişirin ve ateşten alın.

Kalan tereyağını tavada kızdırıp ateşten alın.

Dereotu, kekik, karabiber ve cevizi ekleyip karıştırın.

Pilavın üzerine döküp 10-12 dakika dinlenmeye bırakın.

Pirinçleri ezmemeye dikkat ederek özenle harmanlayıp sıcak olarak servis yapın.

 

GELİNİM MUTFAKTA VİDEOLARI