Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Milföylü Güveç tarifi

14.11.2019 Perşembe 13:23   (Güncellendi: 14.11.2019 Perşembe 14:35)

Gelinim Mutfakta programının 14 Kasım 2019 Perşembe günü yayınlanan 394. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Milföylü Güveç" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Milföylü Güveç tarifi

MİLFÖYLÜ GÜVEÇ

3 – 4 yemek kaşığı zeytinyağı

500 gr. dana kuşbaşı – küçük doğranmış

2 adet havuç – iri yemeklik doğranmış

2 adet patates – iri yemeklik doğranmış

5 adet yeşil biber – iri yemeklik doğranmış

5 – 6 diş sarımsak

2 yemek kaşığı domates salçası

3 çay kaşığı Tuz

1 çay kaşığı Karabiber

3 – 4 dal taze kekik

4 su bardağı sıcak su

Milföylü Soğan için Malzemeler

20 adet arpacık soğan

5 adet milföy

YAPILIŞI:

Derin bir tencereye zeytinyağını ekleyin ve ısıtın.

Etleri ekleyin ve etler suyunu bırakıp, çekene kadar orta ateşte kavurun.

Ardından sarımsakları ekleyin.

Salçayı ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.

Ardından sırasıyla, havuç, patates ve biberleri ekleyin, çevirin.

Tuz, karabiber, taze kekik ve sıcak suyu ilave edin.

45 dakika etler yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirin.

Milföy karelerini dört eşit şerit elde edecek şekilde kesin.

Arpacık soğanı bir şeridin üzerine koyun ve sarın.

Kalan bütün arpacık soğanları ve milföyleri bu şekilde hazırlayın. 

Pişen etli karışımı fırın kabına alın.

Hazırladığınız soğanlı milföyleri karışımın üzerine dizin.

180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.

Benzer İçerikler