X
X

Gelinim Mutfakta - Muska Paçanga Böreği Tarifi

25.10.2018 Perşembe 13:30 (Güncellendi: 25.10.2018 - 12:06)

Gelinim Mutfakta programının 25 Ekim 2018 Perşembe günü yayınlanan 159. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Muska Paçanga Böreği" tarifi!

MUSKA PAÇANGA BÖREĞİ

2 adet yufka

yufkaları yapıştırmak için yarım çay bardağı su

50 gr pastırma

100 gr rende kaşar peyniri

2 adet orta boy domates

2 adet sivri biber

Kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı:

Yufkanızı tezgaha serin ve iki parçaya katlayın ve 4 parmak eninde dilimlere ayırın. 2 yufkaya da aynı işlemi uygulayıp kenara ayırın.

Domatesleri 4 parçaya bölün ve çekirdeklerini çıkarıp küpler halinde doğrayın.

Biberi boyuna 2 parçaya bölün ve çekirdeklerini çıkarıp ince ince kıyın.

Kaşar peynirini rendeleyin, pastırmaları ince ince kıyıp tüm iç malzemesini bir kap içinde karıştırın. Kestiğiniz şeridi tezgaha serin, ucuna istediğiniz kadar (çok abartmadan) pastırmalı harçtan koyun.

İç koyduğunuz yufkayı önce kendine doğru kare oluşturacak şekilde, sonra da sağa ve sola doğru düzgün üçgenler olacak şekilde katlayın. Yufkanın ucunu su ile ıslatarak muska şeklindeki börekleri kapatın.

Tavaya yağı alın ve kızdırın, dikkatlice börekleri önlü arkalı nar gibi oluncaya kadar kızartın.

Pişen börekleri havlu kağıt serili tabağa alın ve sıcak servis yapın.

GELİNİM MUTFAKTA VİDEOLARI