Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Otlu Börek Tarifi

22.08.2019 Perşembe 13:31   (Güncellendi: 22.08.2019 Perşembe 13:31)

Gelinim Mutfakta programının 22 Ağustos 2019 Perşembe günü yayınlanan 334. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Otlu Börek" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Otlu Börek Tarifi

OTLU BÖREK

1 adet yufka

2 yemek kaşığı zeytinyağı

HARCI İÇİN ;

yarım su bardağı süt

2 adet yumurta

3 yemek kaşığı yoğurt

Bir tutam muskat rendesi

İÇ MALZEME  ;

1 adet pırasanın yeşil kısmı

Ispanak, pazı, ebegümeci, dereotu, maydonoz ( bu otlar karıştırılacak )

2 diş sarımsak

3 adet arpacık soğan

3 avuç çökelek peyniri

2 çay kaşığı Karabiber

2 çay kaşığı kırmızıbiber

2 çay kaşığı tuz

Bir avuç ceviz

YAPILIŞI:

İÇİ İÇİN;

1 yemek kaşığı zeytinyağında, sarımsak ve soğanları pembeleşene kadar kavurun.

İnce ince doğradığınız otları ilave ederek kavurmaya devam edin.

Ateşi kapatıp tuz, karabiber ve kırmızı biberle baharatlandırın.

Cevizi ve peyniri ekleyip karıştırın.

HARCI İÇİN;

Süt, yoğurt ve sütü bir çırpın.

Muskat rendesi ekleyip karıştırın.

Yufka tezgaha serin. Yufkanın yüzeyine hazırlanan harçtan bir parça fırça ile sürün.

İç olarak hazırlanan otlu karışımı, yufkanın her tarafına gelecek şekilde serpin.

Yufkayı, her 2 ucundan birbirine doğru büzün.

Ortadan keserek yağlanmış tepsiye yerleştirin..

Kalan yumurtalı harcı böreğin üzerine dökün.

10 dakika yufkanın  harcı çekmesi için bekletin.

200 derece ısıtılmış fırında,yaklaşık 50 dak. her tarafı kızarana kadar pişirin.

Benzer İçerikler