X
X

Gelinim Mutfakta - Padişah Yastığı Tarifi

19.02.2021 Cuma 13:35 (Güncellendi: 19.02.2021 - 13:35)

Gelinim Mutfakta programının 19 Şubat 2021 Cuma günü yayınlanan 645. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Padişah Yastığı" tarifi!

PADİŞAH YASTIĞI / 40 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.

MALZEMELER:

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı sıcak su
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Şerbeti İçin:

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 paket krem şanti tozu
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 150 gr. kaymak
  • Ayıklanmış nar taneleri

YAPILIŞI:

Şerbetin hazırlanışı;

Bir tencere içine 2 su bardağı toz şeker ve 3 su bardağı su koyup, şeker eriyene kadar karıştırın.

Şerbet kaynamaya başladıktan asonra 5 dakika kadar daha kaynatın.

Ardından ocaktan alıp, oda ısısında soğumaya bırakın.

Pandispanya keki için;

Derin bir kaba 2 adet yumurta kırın.

Üzerine 1 çay bardağı toz şeker, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin.

3-4 dakika köpürene kadar çırpın.

Ardından 2 çorba kaşığı sıcağa yakın su döküp, çırpmaya devam edin.

Daha sonra 1 su bardağı unu eleyerek, koyun.

Fırın kabını sıvıyağ ile yağlayıp içine hazırladığınız pandispanya kek hamurunu dökün.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırına verin ve 20 dakika kadar pişirin.

İlk 15 dakika fırının kapağını açmayın.

Kekin pişip pişmediğini kürdan ile test edebilirsiniz. Kürdanı batırdığınızda temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.

Padişah yastığı tatlısının kreması için;

Derin bir kaba 1 paket krem şanti tozu koyun.

Üzerine 1 su bardağı soğuk ile çırpın.

Kıvam alınca kaymağını ekleyin.

Fırından çıkan keki ikiye bölün.

Her iki katı da serbetleyin.

İçine kremasını sürüp nar tanelerini ekleyin.

Üst katını kapatıp en üstünü nar taneleri toz fıstik ve hindistan cevizi ile süsleyin...

GELİNİM MUTFAKTA VİDEOLARI