X
X

Gelinim Mutfakta - Para Para Çorbası Tarifi

20.04.2020 Pazartesi 13:13 (Güncellendi: 20.04.2020 - 13:13)

Gelinim Mutfakta programının 20 Nisan 2020 Pazartesi günü yayınlanan 506. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Para Para Çorbası" tarifi!

PARA PARA ÇORBASI / 50 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.

200 gram kıyma

1 çay bardağı haşlanmış nohut

1 çay bardağı erişte

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı biber salçası

1 adet kuru soğan

1 diş sarımsak

1 çorba kaşığı galeta unu

1 çay bardağı domates püresi

4-5 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı Nane

1 çay kaşığı Kimyon

1 çay kaşığı Kekik

1 çay kaşığı Pul biber

1 çay kaşığı Karabiber

2 çay kaşığı Tuz

Yeteri kadar sıcak su

YAPILIŞI:

Çorbayı yapmak için önce köftesi hazırlamalısınız.

Bunun için soğanla sarımsağı rendeleyin ve biraz zeytinyağı ile tavada kavurun.

Rengi pembeleşmeye başladığında altını kapatın.

Kıyma, pişirilmiş soğan ve sarımsak, galeta unu, tuz ve karabiberi iyice yoğurun.

Misket boyutunda köfteler elde edin.

Bir tepsiye un serpin ve köfteleri de bu tepsiye dizin.

Derin bir tencereye tereyağı ile zeytinyağını ekleyin.

Erimeye başladığında içine domates salçası ile biber salçasını ekleyip kavurun.

Salçanın kokusu çıkmaya başladığında domates püresini ekleyip kavurmaya devam edin.

İyice kavrulan karışın üzerine 4 su bardağı kadar sıcak su ekleyin ve kaynatın.

Kaynadıktan sonra içerisine haşlanmış nohutu, ununu elediğiniz köfteleri ve erişteleri ekleyin.

Ocağın altını kısın ve pişene kadar kendi haline bırakın.

Malzemeler yumuşayıp piştikten sonra üzerine tuz, karabiber, pul biber, nane, kekik ve kimyonu ekleyin.

Köfteleri ezmeden karıştırın ve bir taşım daha kaynatın.

Kıvamına ve malzemelerin yoğunluğuna bakıp gerekirse bir taşım daha kaynatın.

Kaynadıktan sonra altını kapatın ve soğumadan servis edin.

GELİNİM MUTFAKTA VİDEOLARI