4 OCAK PAZAR 20.00
Beyaz'la Joker
HAFTA İÇİ 14.00
Gelinim Mutfakta
HAFTA İÇİ 09.00
Neler Oluyor Hayatta?
CUMARTESİ 13.00
Arda'nın Mutfağı
PAZAR 13.45
Arda ile Omuz Omuza
HAFTA İÇİ 19.00
Kanal D Ana Haber
HAFTA SONU 18.45
Kanal D Haber Hafta Sonu
CUMARTESİ 09.45
Magazin D Cumartesi
PAZAR 09.45
Magazin D Pazar
CUMARTESİ - PAZAR 08.30
Konuştukça
PAZAR 12:45
Pazar Gezmesi
PATATESLİ KARNIYARIK
250 gram kıyma
5 adet patates
4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
2 adet büyük boy soğan
2-3 adet yeşil biber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber, pul biber, kimyon
2 adet domates (üzerini süslemek için)
Sosu için;
5 su bardağı sıcak su
Domates
Biber salçası
Yapılışı:
Öncelikle soğanlarımızı doğrayıp ocağımıza alıyoruz.
Üzerine sıvı yağımızı ekleyip güzelce kavuruyoruz.
Renginin dönmesini beklemeden kıymamızı ilave ediyoruz; biraz kavurup, salçalarımızı ve baharatımızı ekliyoruz.
Daha sonra biberimizi ekleyip 5 dk kadar kavuruyoruz ve ocağımızı kapatıyoruz.
Daha sonra patateslerimizi soyup ikiye ayırıyoruz ve içini bir tatlı kaşığı yardımıyla oyuyoruz.
Tepsimize patateslerimizi dizip üzerine kıymalı harcımızdan yerleştiriyoruz.
1. 5 su bardağı sıcak suda biber ve domates salçasını eritiyoruz, tuz ekliyoruz.
İsteğe bağlı baharat ve çok az yağ katabilirsiniz.
Hazırladığımız sosu patateslerimizin üzerinde gezdiriyoruz.
En son ki işlem olarak da, domateslerimizi doğrayıp üzerine bırakıyoruz.
200 derece fırında ilk basta folyoyla 20 dakika pişiriyoruz.
Daha sonra folyoyu kaldırıp 15 dk kadar da o şekilde üzerinin kızarmasını bekliyoruz.