4 OCAK PAZAR 20.00
Beyaz'la Joker
HAFTA İÇİ 14.00
Gelinim Mutfakta
HAFTA İÇİ 09.00
Neler Oluyor Hayatta?
CUMARTESİ 13.00
Arda'nın Mutfağı
PAZAR 13.45
Arda ile Omuz Omuza
HAFTA İÇİ 19.00
Kanal D Ana Haber
HAFTA SONU 18.45
Kanal D Haber Hafta Sonu
CUMARTESİ 09.45
Magazin D Cumartesi
PAZAR 09.45
Magazin D Pazar
CUMARTESİ - PAZAR 08.30
Konuştukça
PAZAR 12:45
Pazar Gezmesi
PATLICANLI SAC SEMSEĞİ / 40 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.
MALZEMELER:
Hamuru için;
-2 su bardağı un
-1 yemek kaşığı yoğurt
-1 yemek kaşığı tereyağı
-Bir tutam tuz
-1 bardaktan iki parmak eksik su
İçi için;
-1 adet patlıcan
-1 adet kapya biber
-1 adet soğan
-3 çorba kaşığı lor peyniri
- Yarım bardak zeytinyağı
-Bir yemek kaşığı domates salçası
-Bir yemek kaşığı biber salçası
-Bir tutam tuz
-Bir tutam karabiber
-Bir tutam pulbiber
YAPILIŞI:
Tereyağını eritin.
Hamuru yoğurun. Dinlenmeye alın.
Sacınızı açın.
Soğan ve kapya biberi yemeklik doğrayın.
Patlıcanları yıkayıp pijamalı soyun. Tavla zarı büyüklüğünde doğrayın.
Zeytinyağını tavaya alıp soğan ve biberi ekleyin.
Kokusu çıkıp soğan şefaflaşınca patlıcanları ekleyin.
Salça ile baharatını ekleyin ve patlıcanlar pişene kadar karıştırarak pişirin.
Ateşten alınca loru ekleyip harmanlayın.
Patlıcanı ateşten alıp hamurunuzu 6 eşit bezeye bölüp küçük tabak boyutunda açın.
Yarısına kadar patlıcanlı iç harçtan koyun.
Yarım daire şeklinde kapatıp, çevire çevire sacta pişirin.