X
X

Gelinim Mutfakta - Patlıcanlı Volovan Tarifi

01.03.2021 Pazartesi 13:37 (Güncellendi: 01.03.2021 - 13:37)

Gelinim Mutfakta programının 1 Mart 2021 Pazartesi günü yayınlanan 651. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Patlıcanlı Volovan" tarifi!

PATLICANLI VOLOVAN / 40 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.

MALZEMELER:

  • 12 milföy hamuru
  • 2 patlıcan
  • 1 yemek kaşığı tahin
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 yumurta sarısı
  • Tuz
  • Karabiber

Süslemek için;

  • Taze kekik

YAPILIŞI:

  • Hamurları yumuşaması için 15 dakika oda sıcaklığında bekletin.
  • Yuvarlak bir kalıpla her bir hamurdan iki parça kesin.
  • 12 tanesini kenarlardan 1 cm kalacak kadar daha küçük bir kalıpla ortasından keserek halka şekli verin.
  • Halka şeklindeki hamurları yuvarlak hamurların üzerine yapıştırın.
  • Yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizin.
  • Hamurların kenarlarına fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün ve 200 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  • Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
  • Patlıcanları fırın ızgarasında ara ara çevirerek iyice yumuşayıncaya kadar közleyin.
  • Kabuklarını soyup suyunu süzün ve bir kaseye alın.
  • İçine sarımsak rendeleyin.
  • Tahin, tuz, karabiber, pulbiber ekleyip karıştırın.
  • Karışımı volovanların içine doldurun.
  • Üzerlerini taze kekik ile süsleyerek servis yapın.

GELİNİM MUTFAKTA VİDEOLARI