X
X

Gelinim Mutfakta - Pekmezli Lahanalı Tavuk Bonfile Tarifi

31.01.2019 Perşembe 13:35 (Güncellendi: 31.01.2019 - 13:35)

Gelinim Mutfakta programının 31 Ocak 2019 Perşembe günü yayınlanan 229. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Pekmezli Lahanalı Tavuk Bonfile" tarifi!

PEKMEZLİ LAHANALI  TAVUK BONFİLE

3 parmak kalınlığında 4 dilim tavuk bonfile

6 diş sarımsak

4 çorba kaşığı pekmez

4 çorba kaşığı zeytinyağı

3 su bardağı lahana

2 adet soğan

2 çorba kaşığı susam

1 tatlı kaşığı karabiber

2 çay kaşığı Tuz

Yapılışı:

3 parmak kalınlığında 4 dilim tavuk bonfile için, 3 çorba kaşığı pekmezi dökün ve çatalın ucu ile delikler açın ki pekmezi iyice içine alsın.

6 diş sarımsağı incecik doğrayın ve marine sosa ekleyin.

Orta yükseklikte ateşte 3 çorba kaşığı zeytinyağı tavaya dökün.

2 tarafını toplamda 4 dakika kadar pişirip, eti mühürleyin ve bir tabağa alın.

Tabağı alüminyum folyo ile kaplayın, böylece kendi ısısında dinlenecektir.

Eti pişirdiğiniz tavaya 1 çorba kaşığı daha zeytinyağı ilave edin ve ince doğranmış 3 su bardağı kadar lahanayı ekleyin ve kendilerini bırakana kadar pişirin.

2 adet soğanı ortadan bölüp, ince halkalar yapacak şekilde doğrayın ve lahanaya ekleyin.

Soğanlar iyice öldükten sonra 2 çorba kaşığı susamı yemeğe çıtırtı katması için ekleyin.

Etleri tavaya alın, isteğinize göre tuz ve 1 tatlı kaşığı kadar karabiberi ekleyin ve hepsini iyice karıştırın

GELİNİM MUTFAKTA VİDEOLARI