X
X

Gelinim Mutfakta - Pırasalı Gül Böreği Tarifi

02.02.2021 Salı 13:25 (Güncellendi: 02.02.2021 - 13:25)

Gelinim Mutfakta programının 2 Şubat 2021 Salı günü yayınlanan 632. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Pırasalı Gül Böreği" tarifi!

PIRASALI GÜL BÖREĞİ / 40 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.

MALZEMELER:

  • 2 adet hazır yufka

İç malzemesi için;

  • Yarım soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kapya biber
  • 300 g pırasa
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Bir tutamTuz
  • Bir tutam Karabiber
  • Bir tutam toz biber
  • Bir tutam kişniş

Sosu için;

  • Yarım su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yumurta

Üzeri için;

  • Çörekotu ve susam

YAPILIŞI:

  • Öncelikle pırasalar ince bir şekilde doğranarak güzelce yıkanır ve suyu süzülür.
  • Havuç rendelenir.  
  • Soğan yemeklik doğranır.
  • Kapya biber yemeklik doğranır.
  • Genişçe bir tavaya sıvı yağ alınarak soğan kavrulur.
  • Havuç ve pırasalar ve biberler eklenir, ara sıra çevrilerek sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
  • Diğer taraftan böreğin sosu için gerekli malzemeler bir kabın içinde çırpılır.
  • Hazır böreklik yufka dörde ayrılır, her bir parça tezgaha serilir ve üzerine fırça yardımı ile sostan sürülür.
  • İç harcından güzelce yayılır.
  • Rulo şeklinde sarılır.
  • Bir ucundan başlanarak rulo gül şeklinde sarılır.
  • Hazırlanan börekler yağlanmış kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizilir.
  • Kalan sos böreklerin üzerine de sürülür.
  • Üzerlerine susam veya çörek otu serpilir.
  • Daha sonra 190 derece fırında altı üstü kızarıncaya kadar pişirilir.

GELİNİM MUTFAKTA VİDEOLARI