Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Pirinç Salatası Tarifi

17.04.2019 Çarşamba 13:22   (Güncellendi: 17.04.2019 Çarşamba 13:22)

Gelinim Mutfakta programının 17 Nisan 2019 Çarşamba günü yayınlanan 283. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Pirinç Salatası" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Pirinç Salatası Tarifi

PİRİNÇ SALATASI

Malzemeler:

  • 2 su bardağı pilavlık pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 2 çay kaşığı Tuz

Salata Malzemeleri:

  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • 1 kutu konserve mısır
  • 1 kavanoz karışık konserve garnitür (bezelye, havuç, patates)
  • 7-8 adet salatalık turşusu ( isteğe bağlı)
  • 2 adet konserve kırmızı biber
  • yarım limon suyu
  • 1 çay kaşığı Tuz

Yapılışı:

  1. Pirinci ayıklayın sücgeçe koyun, nişastası akana kadar 2 -3 su yıkayın.
  2. Ilık suda ıslatıp 10 dk. bekletin,tekrar bol suyla yıkayıp iyice süzün.
  3. Tencerede tereyağını eritin ve pirinç ilave edin, pirinçler cam gibi olup birbirine yapışmayacak hale gelene kadar kavurun.
  4. Sıcak suyu ilave edip tuz atın ve üzeri göz göz olana kadar yüksek ateşte, suyunu çekmeye başlar başlamaz kısık ateşte pişirin.
  5. Pişen pilavı kapağı kapalı olarak 15-20 dakika kadar dinlendirin.
  6. Pilav dinlenirken maydanoz, dereotu, biber ve salatalık turşularını doğrayın.
  7. Karışık garnitürü ve mısırı süzün, hazırladığınız tüm malzemeleyi ılık pilava ilave edin, tuz ve limon suyu ile lezzetlendirin.
  8. Kek kalıbını sudan geçirin, hazırladığınız salatayı içine doldurun, kaşık yardımıyla bastırın. Kek kalıbındaki salatayı tabağa çevirerek servis yapın.

 

Benzer İçerikler