X
X

Gelinim Mutfakta - Ramazan Kebabı Tarifi

07.05.2020 Perşembe 13:57 (Güncellendi: 08.05.2020 - 10:53)

Gelinim Mutfakta programının 7 Mayıs 2020 Perşembe günü yayınlanan 519. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Ramazan Kebabı" tarifi!

RAMAZAN KEBABI

3 adet kemer patlıcan

4 – 5 adet sivri biber

1 adet domates

Zeytinyağı – kızartmak için

Etli Harç için Malzemeler

3 yemek kaşığı zeytinyağı

300 gr. dana kuşbaşı

10 – 15 adet arpacık soğan

1 su bardağı su

2 çay kaşığı Tuz

1 çay kaşığı Karabiber

Yarım su bardağı kuru fasulye – haşlanmış

Sosu için Malzemeler

1 yemek kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı biber salçası

1,5 su bardağı su

YAPILIŞI:

Patlıcanları alacalı soyun. Dörde bölün ve bölünmüş patlıcanları uzun şeritler halinde ikiye veya üçe bölün. Sivri biberleri ortadan ikiye bölün, domatesi de ortadan dörde bölün ve kenara alın. Patlıcanları ve biberleri renk alıncaya kadar sıvı yağda kızartın.

Bir tencerede zeytinyağını kızdırın, içine etleri ilave edip etleri soteleyin. Arpacık soğanları, baharatları ve suyu ilave edip, etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Kuru fasulyeleri ilave edip karıştırın.

Bir fırın kabına kızarttığınız patlıcan ve biberleri fırın kabınızın kenarlarına dizin. Hazırladığınız etli iç harcı fırın kabınızın ortasına koyun. Patlıcan ve biberlerin aralarına doğradığınız domatesi yerleştirin.

Bir kasede salçaları ve suyu karıştırın. Fırın kabının içine dökün. Üzerini folyoyla kapatın. 180 dereceye önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Üzerinden folyoyu alın ve üstü açık olarak 5 – 10 dakika daha pişirin.

 

GELİNİM MUTFAKTA VİDEOLARI