X
X

Gelinim Mutfakta - Renkli Domates Soslu Gnocchi Tarifi

07.01.2021 Perşembe 13:30 (Güncellendi: 07.01.2021 - 13:30)

Gelinim Mutfakta programının 7 Ocak 2021 Perşembe günü yayınlanan 614. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Renkli Domates Soslu Gnocchi" tarifi!

RENKLİ DOMATES SOSLU GNOCCHİ / 45 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.

Malzemeler:

Hamuru için;

  • 2 adet ortaboy patates
  • 1 bardak un
  • 1 adet yumurta
  • Bir tutam muskat rendesi
  • Bir tutam tuz
  • 1 çorba kaşığı toz parmezan;

Sosu için;

  • 200 gr yeşil çeri domates
  • 200 gr sarı çeri domates
  • 200 gr çeri domates
  • 3 diş sarımsak
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 dal fesleğen
  • Bir tutam tuz
  • Bir tutam şeker
  • Bir tutam karabiber

Haşlamak için;

  • 5 bardak su
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Bir tutam tuz

YAPILIŞI:

Patatesleri haşlayın ve soğumadan ayıklayıp püre haline getirin.

Hamurun tüm malzemelerini ekleyip yumusak kıvamlı bir hamur elde edin.

Hazırladığınız hamuru bir kaç parcaya ayırıp oklavadan kalın olacak şekilde şeritler yapın ve lokma lokma keserek unlayın.

Bir çatal yardımıyla hamurlara şekil verip kaynar su da 1 kaç dakika haşlayın.

Yüzeye çıkmaya başladıkça sosun içine alıp 1kaç dakika kaynatın.

Sosun yapılışı:

Zeytinyağı tavaya alıp kızdırın 2 dal fesleğen ve sarımsakları ekleyin.

Ortadan ikiye böldüğünüz yeşil domatesleri, 2-3 dakika soteleyin.

Kırmızı ve arı domatesleri de ekleyip soteleyin.

Pişince içinden sarımsak ve fesleğeni çıkarın.

Sosla buluşturduğunuz Gnocchi'leri taze fesleğen yaprakları ile servis edin.

GELİNİM MUTFAKTA VİDEOLARI