X
X

Gelinim Mutfakta - Sac Kavurma ve Mantarlı Pilav Tarifi

03.03.2021 Çarşamba 13:25 (Güncellendi: 03.03.2021 - 13:52)

Gelinim Mutfakta programının 3 Mart 2021 Çarşamba günü yayınlanan 653. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Sac Kavurma ve Mantarlı Pilav" tarifi!

SAC KAVURMA ve PİLAV TARİFİ / 45 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.

Sac Kavurma

Malzemeler:

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 300 gr. kuzu kuşbaşı et
  • 2 adet soğan
  • 3 adetköy biberi
  • 1 adet domates (soyulmuş, küp doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Bir tutam tuz
  • Bir tutam karabiber
  • Bir tutam pul biber
  • Bir tutam kekik
  • 3-4 dal taze kekik
  • 2 dal ince kıyılmış biberiye

YAPILIŞI:

Sac tavanın içerisine 2 yemek kaşığı sıvı yağı koyun ve kızdırın.

Üzerine 300 gr. kuşbaşı kuzu etini ilave edin.

Etleri yüksek ateşte suyunu salıp çekene kadar kavurun.

Etler hafif kızardığında, iri küpler halinde doğradığınız 2 adet soğanı tavaya ilave edin ve karıştırın.

Taze kekik ve biberiyeyi ekleyin.

Soğanlar sotelendikten sonra yeşil biberini de tavaya ekleyin.

Sac kavurmayı yüksek ateşte pişirdiğimizden dolayı, malzemeler tavanın dibine yapışıp yanmaması için ara ara karıştırın.

Biberler de sotelendikten sonra 1 adet soyulmuş, küp doğranmış domatesleri ekleyin.

Domatesler piştikten sonra 1 yemek kaşığı tereyağ ekleyin ve karıştırın.

Baharatların tümünü ekleyip, 2-3 dakika kaırştırdıktan sonra ocağın altını kapatın ve sıcak olarak servis edin.

---------------

Mantarlı Pilav

Malzemeler

  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2,5 su bardağı sıcak su
  • 200 gram mantar
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • Bir tutam tuz
  • Bir tutam dereotu

YAPILIŞI:

Mantarları temizledikten sonra ince ince kesin.

Dereotunu incecik kıyın.

Tereyağını geniş tabanlı bir pilav tenceresinde eritin.

Bol suda yıkayıp, suyunu süzdürdüğünüz pirinçleri tencereye aktarın. 2- 3 dakika kadar kavurun.

Kavrulmakta olan pirinçlere dolmalık fıstıkları ve bütün olarak ince ince doğradığınız mantarları ekleyin.

Kavurma işlemini, kısık ateşte 4- 5 dakika kadar sürdürün.

Ardından sıcak suyunu ve tuzu ekleyin.

Pilavı kısık ateşte, kapağı kapalı tencerede, karıştırmadan 10- 12 dakika kadar pişirin.

Pişen pilava doğradığınız dereotunu  ekleyin.

10 dakika kadar demlendirdikten sonra servis edin.

GELİNİM MUTFAKTA VİDEOLARI