Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Saksı Kebabı Tarifi

14.03.2019 Perşembe 13:24   (Güncellendi: 14.03.2019 Perşembe 13:24)

Gelinim Mutfakta programının 14 Mart 2019 Perşembe günü yayınlanan 259. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Saksı Kebabı" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Saksı Kebabı Tarifi

SAKSI KEBABI

3 adet bostan patlıcanı (ortadan ikiye kesilmiş, içleri oyulmuş, kızartılmış)

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 adet soğan (yemeklik doğranmış)

2 adet kapya biber (küp doğranmış)

2 adet yeşil biber (küp doğranmış)

400 gram dana kuşbaşı eti

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı pul biber

Üzeri İçin:

1 su bardağı su

2 yemek kaşığı salça

Yapılışı:

Bostan patlıcanları pijamalı soyun ve ortadan ikiye kesin. İçlerini oyduktan sonra, limonlu suya yatırın ve acısını alana kadar bekletin.

Patlıcanları sudan çıkarıp, iyice kurulayın ve kızgın yağda kızartın.

Bir tavada sıvı yağ ile birlikte soğanları yumuşayıncaya kadar kavurun.

Biberleri de ekleyin ve hepsi yumuşayana kadar kavurun.

Kuşbaşı etleri üzerilerine ekleyip, tuz, karabiber ve pul biberi de ekleyip, etler pişene kadar pişirin ve ocaktan alın.

Patlıcanları ısıya dayanıklı bir kaba alın ve pişirdiğiniz etli karışımı patlıcanların içerisine aktarın.

Salçalı suyu patlıcanların üzerine gezdirdikten sonra 180 derece fırında 15 dakika kadar pişirin ve sevdiklerinizle afiyetle tüketin.

Benzer İçerikler