YAKINDA
Beyaz'la Joker
HAFTA İÇİ 14.00
Gelinim Mutfakta
HAFTA İÇİ 09.00
Neler Oluyor Hayatta?
CUMARTESİ 13.00
Arda'nın Mutfağı
PAZAR 13.45
Arda ile Omuz Omuza
HAFTA İÇİ 19.00
Kanal D Ana Haber
HAFTA SONU 18.45
Kanal D Haber Hafta Sonu
CUMARTESİ 09.45
Magazin D Cumartesi
PAZAR 09.45
Magazin D Pazar
CUMARTESİ - PAZAR 08.30
Konuştukça
PAZAR 12:45
Pazar Gezmesi
ŞAM TATLISI / 45 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.
3 su bardağı irmik
1 yumurta
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı ayçiçeği yağı
Yarım su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yarım su bardağı kabukları soyulmuş yer fıstığı
Şerbeti için
2.5 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
Yarım limonun suyu
YAPILIŞI:
Derin bir kapta yumurta ve toz şekeri 2-3 dakika çırpın.
Ayçiçeği yağı ve yoğurdu ekleyip 2-3 dakika daha çırpın.
Son olarak irmik, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip fazla çırpmadan karıştırın.
24 cm’lik fırın kabını margarin ile yağlayın.
Hazırladığınız harcı kalıba aktarıp kaşığın tersi ile düzleştirin.
Üzerini yer fıstıkları ile süsleyin.
Fırını 180 dereceye ayarlayın.
Soğuk fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
Şerbeti için su ile şekeri 10 dakika kısık ateşte kaynatın.
Ocaktan almaya yakın limon suyu ekleyip 1 dakika daha kaynatın.
Ilınması için bekletin.
Tatlı fırından çıktıktan sonra ilk sıcaklığının gitmesini bekleyin.
Üzerine ılık şerbeti gezdirin.