X
X

Gelinim Mutfakta - Saray Usulü Kuru Baklava Tarifi

05.02.2021 Cuma 13:09 (Güncellendi: 08.02.2021 - 09:37)

Gelinim Mutfakta programının 5 Şubat 2021 Cuma günü yayınlanan 635. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Saray Usulü Kuru Baklava" tarifi!

SARAY USULÜ KURU BAKLAVA / 45 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.

Malzemeler:

1 adet yumurta

2 çorba kaşığı süt

Yarım çay bardağı sıvıyağ

Yarım çay bardağı yoğurt

1 çimdik tuz

1 çay kaşığı karbonat

2 tatlı kaşığı sirke

2 su bardağı un

İçi için;

1 su bardağı toz şeker

200 gr. ceviz

100 gr. fındık

1 tutam tarçın

2 adet dövülmüş karanfil

Üzeri için;

100 gr. tereyağı

Açmak için;

1 su bardağı buğday nişasta

YAPILIŞI:

Hamur malzemelerini harmanlayıp, yoğuralım.

Kenarda beklerken içini hazırlayalım.

Cevizi ve fındığı robottan geçirelim, tarçın şeker ve dövülmüş karanfille harmanlayalım.

Hamuru 16 eşit parçaya bölüp,nişasta ile açarak çay tabağı kadar büyütün.

Hamurları aralarına nişasta serperek 2 şer 2 şer açın.

16 eşit parçaya böldüğünüz iç harcı ve şişlerle birlikte sararak çekin.

İkiye bölerek tepsiye dizin.

Üzerlerine tereyağı gezdirip 170 dereceye ısıtılmış fırında, 20 dakika kadar pişirin.

GELİNİM MUTFAKTA VİDEOLARI