X
X

Gelinim Mutfakta - Sebzeli Kese Böreği Tarifi

22.10.2020 Perşembe 14:19 (Güncellendi: 22.10.2020 - 14:19)

Gelinim Mutfakta programının 22 Ekim 2020 Perşembe günü yayınlanan 559. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Sebzeli Kese Böreği" tarifi!

SEBZELİ KESE BÖREĞİ / 40 Dk. hazırlık ve pişirme süresi. 

Malzemeler:

2 adet yufka

İçi için:

  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 2-3 adet pırasa
  • 1 /4 Bağ pazı
  • 1 adet kabak
  • 1 adet kapya biber
  • 100 gr taze kaşar
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam toz biber
  • 1/2 bağ maydanoz sapı
  • Kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı:

Maydanozların saplarını ayırıp haşlayın. Böreği bağlayacağınız için haşlama derecesi ve dengesi çok önemli.

Pırasaları yıkayıp,ince ince doğrayın.

Kavuracağınız tencereye yağı alıp, pırasaları ekleyin.

Altını açın, sırayla ince kıydığınız pazı yapraklarını, kapya biberi ve rendelediğiniz kabağı ekleyin.

Suyunu salıp çekinceye kadar 7-8 dakika pişirin.

Baharatını ekleyip harmanlayın ve ateşten alın.

Yufkayı ikiye katlayıp, bir kase yardımıyla yuvarlak kesin.

İç harca rendelediğiniz taze kaşarı ekleyin.

Her kestiğiniz yuvarlağa dolu dolu harç koyup, kese gibi büzün ve maydanoz sapları ile bağlayıp, ısıttığınız yağda kızartın.

GELİNİM MUTFAKTA VİDEOLARI