Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Sebzeli Yaz Tavuğu Tarifi

27.06.2019 Perşembe 12:53   (Güncellendi: 27.06.2019 Perşembe 13:13)

Gelinim Mutfakta programının 27 Haziran 2019 Perşembe günü yayınlanan 329. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Sebzeli Yaz Tavuğu" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Sebzeli Yaz Tavuğu Tarifi

SEBZELİ YAZ TAVUĞU

500 g kuşbaşı tavuk eti

4 arpacık soğan

4 diş sarımsak

Yarım çay bardağı zeytinyağı

2 patates

2 kabak

2 domates

4 sivri biber

2 kırmızı kapya biberi

4 havuç

7~8 dal taze soğan

2 çay kaşığı Tuz

1 çay kaşığı Karabiber

1 çay kaşığı Sumak

1 çay kaşığı Zerdeçal

Üzeri için

1 tutam Soya filizi

Yapılışı:

Kuşbaşı tavuk etleri, arpacık soğanlar ve ezdiğiniz sarımsağı zeytinyağında soteleyin.

Tavuk etlerinin renkleri dönmeye başlayınca çubuk formunda doğradığınız sebzeleri ilave edip 4-5 dakika daha soteleyin.

Üzerini iki parmak geçecek kadar su ilave edip tuz ve baharatlarla tatlandırın.

Tavuk etleri ve sebzeler tamamen yumuşayıncaya kadar pişirin.

Soya filizini ilave edip ocaktan alın.

Sıcak servis yapın.

Benzer İçerikler