4 OCAK PAZAR 20.00
Beyaz'la Joker
HAFTA İÇİ 14.00
Gelinim Mutfakta
HAFTA İÇİ 09.00
Neler Oluyor Hayatta?
CUMARTESİ 13.00
Arda'nın Mutfağı
PAZAR 13.45
Arda ile Omuz Omuza
HAFTA İÇİ 19.00
Kanal D Ana Haber
HAFTA SONU 18.45
Kanal D Haber Hafta Sonu
CUMARTESİ 09.45
Magazin D Cumartesi
PAZAR 09.45
Magazin D Pazar
CUMARTESİ - PAZAR 08.30
Konuştukça
PAZAR 12:45
Pazar Gezmesi
SİMİT POĞAÇA
Hamuru İçin:
3 su bardağı un
1 yemek kaşığı yaş maya
1 adet yumurta
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı bal
1 yemek kaşığı tuz
1 çay kaşığı mahlep
1,5 su bardağı su (ılık)
Üzeri için:
1 tatlı kaşığı pekmez
5 su bardağı su
1 kase susam
Yapılışı:
Unu geniş bir kaba eleyin. Yaş mayayı bir bardağın içerisinde ılık su ile çözdürün.
Unun üzerine mayayı ilave edip en son tuz eklenecek şekilde malzemeleri ekleyin.
Malzemelerin hepsi birbirine karışıncaya kadar yoğurmaya devam edin. 30 gramlık bezeler halinde hafif unladığınız tezgahın üzerinde mayalandırın. Fırını 170 derece, fansız programda ısıtın.
5 su bardağı su ve pekmezi derin bir tencerenin içine koyup kaynatmaya başlayın.
Bezeler mayalanınca gazlarını alıp ortalarını parmağınızla delerek, ortası yuvarlak toplar halinde 15 dakika daha mayalandırın. Su kaynayınca ortası delik yuvarlak poğaçalarınızı kaynayan suya atın ve ardından susama bulayın. Tepsiye dizin ve fırında kızarana kadar 15-20 dakika pişirin. İşte bu kadar kolay, afiyet olsun!