Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Sini Köfte Tarifi

11.11.2019 Pazartesi 13:22   (Güncellendi: 11.11.2019 Pazartesi 13:22)

Gelinim Mutfakta programının 11 Kasım 2019 Pazartesi günü yayınlanan 391. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Sini Köfte" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Sini Köfte Tarifi

SİNİ KÖFTE

Dış Malzeme:

350g esmer ince bulgur(karınca başı)

3 çorba kaşığı irmik

2 adet patates

1 çorba kaşığı biber salçası (tepeleme)

1 tatlı kaşığı kimyon(silme)

1 tatlı kaşığı Tuz

İç malzeme:

250g orta yağlı kıyma

1 baş soğan

1 tatlı kaşığı biber salçası

yarım çay kaşığı kimyon

2 çay kaşığı tatlı pul biber

yarım çay bardağı zeytinyağı

yarım çay bardağı bıçakla kıyılmış ceviz

1 çay kaşığı Karabiber

2 çay kaşığı Tuz

3-5 dal kıyılmış maydanoz

Hazırlanışta:

1 çay bardağı zeytinyağı

1 kap ılık su

YAPILIŞI:

Patateslerin kabuklarını soyup dilimleyelim, bir tencerede haşlayalım.

Yoğurma kabımıza bulgurumuzu ve tüm malzemeyi koyalım, haşlanan patatesleri ve 1,5 bardak sıcak haşlama suyunu ekleyip, karıştırıp 30 dk dinlendirelim.

İç için kıymayı kavuralım.

Soğanı , biber salçası ve zeytin yağını ekleyelim, baharatlardan sonra cevizi ekleyip kavurmaya devam edelim(1-2 dk)

Altını kaptıktan sonra maydonozu ekleyip karıştıralım.

Bir kaba elimiz batırmak için ılık su hazırlayalım, dış hamuru yaklaşık 15 dk elimizi suya batırarak yoğuralım.

Bulgurumuz tüm malzeme ile iç içe geçinceye ve bulgur özleninceye kadar (bilek kuvveti isteyen bir iştir, bulgur özlendikçe yoğurması güçleşir)

Hamurumuz 2 ye ayıralım.

Bol zeytinyağı ile yağladığımız cam tepsimize ayırdığımız hamurlardan birinden ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak 2 elimizle açalım (elimizi suya batırararak)her parçayı tabanda yanyana koyarak suyla yapıştıralım.

Tabanı oluşturalım…

Taban hazır olduktan sonra içimizi tabana yayalım.

Üzerine hamurun diğer parçasını tabana yaydığımız gibi parçaları ekleyerek yayalım.

En son kalan zeytin yağını gezdirelim.

Elimizle su serpiştirelim.

Sini köftemizi kareleyerek keselim.

175-200 derecelik fırında önce alt ,sonra alt üst,en son üstten kızartarak pişirmeyi bitirelim...

Benzer İçerikler