Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Şiveydiz Tarifi

09.04.2019 Salı 13:22   (Güncellendi: 09.04.2019 Salı 13:22)

Gelinim Mutfakta programının 9 Nisan 2019 Salı günü yayınlanan 277. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Şiveydiz" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Şiveydiz Tarifi

ŞİVEYDİZ

Yarım çay bardağı zeytinyağı

250 g kuzu kuşbaşı

500 g ayıklanmış taze sarımsak

1 su bardağı haşlanmış nohut

6 yemek kaşığı süzme yoğurt

1 yumurta sarısı

2 yemek kaşığı un

2 çay kaşığı Tuz

Sıcak su

Üzeri için

Tereyağı

Nane

Yapılışı:

Kuzu etini tencereye alın. Üzerini hafif geçecek kadar su ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin. Zeytinyağını ekleyip bir kaç dakika daha pişirin.

Taze sarımsakları beyaz kısımlarını 3’er santimlik parçalar şeklinde kesin.

Malzemelerin üzerini geçecek kadar sıcak suyla birlikte tencereye ilave edin.

Yumuşayana kadar pişirin.

Haşlanmış nohutları ekleyip 10 dakika daha pişirin.

Bir kasede süzme yoğurt, un ve yumurta sarısını ekleyip çırpın.

Yemeğin sıcak suyundan yavaş yavaş ilave ederek yoğurdu ılındırın.

Karışımı azar azar tencereye ilave edip 5 dakika daha pişirin. Tuzla tatlandırın.

Tereyağını eritip naneyi ekleyin.

Yemeğin üzerine gezdirip servis yapın.

 

Benzer İçerikler