X
X

Gelinim Mutfakta - Tahinli Browni Tarifi

22.02.2019 Cuma 13:22 (Güncellendi: 22.02.2019 - 13:22)

Gelinim Mutfakta programının 22 Şubat 2019 Cuma günü yayınlanan 245. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Tahinli Browni" tarifi!

TAHİNLİ BROWNİ

1 ,5 su bardağı parça çikolata – 112 gr.

130 gr. tereyağı – küp doğranmış

3 adet yumurta + 1 adet yumurta sarısı

2 su bardağından toz şeker

1 paket vanilya

1 tutam tuz

1 su bardağından 1 parmak eksik un

Yarım su bardağı tahin

Yapılışı:

Çikolata ve tereyağını benmaride eritin. Dilerseniz çikolata erimeye başlayınca 1 yemek kaşığı tahin ekleyip karıştırın.

Ayrı bir kasede yumurta, yumurta sarısı ve şekeri iyice çırpın.

Yumurtalı karışıma, erimiş çikolatayı ekleyin.

Kuru malzemeleri eleyerek çikolatalı ve yumurtalı karışıma ilave edip alttan üste doğru olacak şekilde söndürmeden karıştırın.

Bir fırın kabını yağlayın. Üzerine fırın kağıdı yerleştirin ve hazırladığınız karışımı içine dökün. Karışımın üzerine tahini dökün ve bir çatal yardımıyla şekil verin.

Ardından 180 dereceye önceden ısıtılmış fırında 35 – 40 dakika pişirin.

GELİNİM MUTFAKTA VİDEOLARI