X
X

Gelinim Mutfakta - Tavuk Wellington Tarifi

24.12.2020 Perşembe 13:18 (Güncellendi: 24.12.2020 - 13:18)

Gelinim Mutfakta programının 24 Aralık 2020 Perşembe günü yayınlanan 604. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Tavuk Wellington" tarifi!

TAVUK WELLİNGTON / 45 Dk. hazırlık ve pişirme süresi. 

Malzemeler:

  • 3 adet tavuk göğsü
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam kekik
  • 200 gr. Mantar
  • 3 adet arpacık soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 çorba kaşığı hardal
  • Bir tutam tuz
  • Bir tutam karabiber
  • 12 yaprak milföy
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 yumurta sarısı

Sosu için,

  • 200 ml krema
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet sarı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet pırasa
  • ½ adet havuç
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • bir tutam tuz
  • bir tutam karabiber
  • 1 tatlı kaşığı hardal

YAPILIŞI:

Yağları tavaya alıp, tuz ve kekikledigimiz tavukları güzelce önlü arkalı 10 dakika pişiriyoruz.

Aynı tavada ayıkladığınız ve ince doğradığınız soğanı, mantarları tuz, karabiber ve dövülmüş sarımsak ile soteleyin.

Milföy hamurlarını birlestirip, tavukların üzerine hardalı sürelim, mantar karışımıyla kaplayalım.

Sonra da milföy hamuna sarıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alıp, üzerine yumurta sarısı sürelim.

180 dalikaya ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirelim.

O sırada sosunu hazirlayalım.

Tavaya zeytinyağını alıp, pırasa ve havucu soteleyin.

Sarımsağı ekleyin, daha sonra renkli biberleri ekleyin.

Enson kremayı ve hardalı ekleyip  iyice karıştırın.

1 taşim kaynatın.

GELİNİM MUTFAKTA VİDEOLARI